Tökéletes Halloween dekoráció, avagy hogyan készíts üdítős dobozból Halloween-es lámpást!

Mai bejegyzésem témája a Halloween, tudom nem magyar ünnep, de a hangulatát és a színvilágát én nagyon szeretem, na meg a beöltözős partykat. Természetesen szigorúan barátok közt és házibuli keretében 🙂

Személy szerint szeretem, ha a party kellékek saját kezem munkáját dicsérik.

Szuper Halloween kellékek ezek a kis lámpások. Hogy miből készülnek? Nem másból, mint üdítős dobozokból 🙂 Amit most megmutatok neked az egy tökéletes Halloween party dekoráció is lehet, de használhatod hangulatvilágításnak is.  Az elkészítése pofon egyszerű nem igényel különösebb kézügyességet. Erről videót is készítettem amit majd a bejegyzés alján fogsz megtalálni.

Nézzük, hogyan is készül.

  • Szükséged lesz egy vagy több üdítős dobozra
  • Konzervnyitóra
  • Reklám újságokra (4-5db)
  • Tűre (erre a legjobb egy körző, könnyebb vele dolgozni)
  • Sablon mintára
  • Celluxra
  • Akril festékre ( én fekete és narancssárga színeket használtam)
  • Smink vagy mosogató szivacsra
  • Hajlakra
  • Csillámporra

Első lépében távolítsd el a konzervnyitó segítségével az üdítős doboz tetejét.

Így ni 🙂

Sokan kérdezték tőlem, hogy mitől nem lesz “huplis” a doboz felülete. Neked most minden titkot elárulok erről 😉

A lényeg az alátámasztás, ami azért okoz fejtörést, mert a doboz szája keskenyedik. Fogj 4db reklámújságot és mindegyiket három részben hajtsd meg, ezeket egyesével helyezd bele az üdítős dobozba. Ez egyrészt ad egy tartást a doboznak, másrészt bele tudsz nyúlni és ellentartani. Nem utolsó szempont, hogy így a tű nem az ujjadba landol 🙂 Mert ugyebár nem valódi véres Halloweent szeretnél  🙂

Miután megvagy a béleléssel, helyezd fel a kívánt mintát amit rögzíts celluxszal. Jöhet a körző! Nyúlj bele a dobozba és az ujjaid segítségével támasz alá, majd a minta körvonalai mentén szúrj apró lyukakat.

Ezzel a lépéssel máris közelebb kerültél egy csodálatos Halloween-os dekorációhoz. Elérkezett az idő, hogy a dobozt megszabadítsd a sablontól. Ha jól dolgoztál és megfelelő volt az alátámasztás, akkor csak a lyukak mentén mélyebb a minta.

Következő lépésben fesd le a már kilyukasztgatott dobozodat, hogy színvilágában is tükrözze lámpásod a Halloween-t. Nálam az egyik lámpás narancssárga, míg a másik fekete alapot kapott akril festékkel. A festéked fedőképességétől függőn, egy vagy két rétegben kell festened. Nekem a fekete festékem nagyon jól takart így ott elég volt egy réteg. A festésnél néhány lyuk el tud tömődni, így azokat csak egyszerűen szurkáld újra.

Ha igazán szép Halloween-os dekorációt szeretnél, akkor megmutatom, hogyan turbózd fel. Nagyon egyszerű, de látványos technikát mutatok most meg neked.Itt lesz szükséged a szivacsra, amit én egyszerűen egy smink vagy más néven kozmetikai szivaccsal oldottam meg.

Nyomj ki egy pici festéket, aztán mártsd bele a szivacsot. ( A festéket nem kell hígítani.) A felesleget nyomkod ki egy papírra és csak ezt követően pecsételgesd meg a dobozt a minta körül mintha keretet csinálnál neki, vagy csak alul és felül pamacsold be, ahogy neked szimpatikusabb.Ellentétes színeket használj, tehát a feketére narancssárgával a narancssárgára feketével dolgozz!

Én imádom ha csillog, ha Te is, akkor elő a csillámporral és a hajlakkal 🙂 Rázd fel a hajlakkot és fújd le a dobozt ott ahová csillogást szeretnél és szórj oda csillámport. Ezeknél a lámpásoknál én oda szórtam belőle, ahol a szivaccsal tunkolt díszítést készítettem. A csillámpor fixálásához szintén hajlakkot használtam. Tádááám… és már kész is van a tökéletes Halloween lámpásod.

Írd meg nekem kommentbe, hogy tetszett e neked ez a Halloween-es dekorációs ötlet, ha kérdésed támadt, akkor is írj, hiszen szívesen veszek minden visszajelzést tőled.

Amennyiben még nem iratkoztál fel a hírlevelemre és nem szeretnél lemaradni semmilyen kreatív ötletről akkor, iratkozz fel most.

Feliratkozom a hírlevélre!

A bejegyzés elején ígért videót itt tudod megnézni:

Ne feledd, minden héten hozok néhány érdekességet, és heti egy videóra is számíthatsz.

A visszatérésedig, kreatív pillanatokat kívánok!

Üdv: DinArt

Szólj hozzá!

Kérlek várj...

Feliratkozom a hírlevélre!

Szeretnék rendszeresen kreatív ötleteket kapni!

Ha tetszik a blogom, kövess bátran! :)