Szitakötős napló készítése

Egy korábbi alkotásomat szeretném megmutatni, ami megrendelésre készült így fázisfotókat is készítettem róla.

A kérés az volt az irányomba, hogy egy kék színű notesz elején legyen egy szitakötő és kék ásványok díszítsék a testét.

A notesz arany éllel rendelkezett, így adott volt, hogy a szitakötőnek is aranynak kell lennie. Hamarosan egy kis videó segítségével be fogom azt is mutatni, hogyan lehet különféle élmetszéseket készíteni egy könyv vagy napló oldalára.

Első lépésben fogtam a noteszt, amit körbe rajzoltam és lemértem, hogy milyen szélességű a könyv korca, mert szükségem volt arra, hogy lássam, mekkora hasznos területtel garázdálkodhatok.

Így lett egy téglalap területem ahová megtervezhettem a szitakötőt, hogy az ásványok méretével arányos lehessen. Mivel a leányzó nagyon szereti a felnőtt kifestőket ezért a szárnyakat ebben a stílusban álmodtam meg a számára. Ez a bal oldali szárnyakon látható illetve a végeredményen.

Szitakötős napló tervrajz

Egy kis segítség a tervezéshez:

A bal oldali szárnyak valamint a jobb oldali szárnyak erezetét rajzoltam meg, hogy egymás tükörképei legyenek, majd a csak baloldalon töltöttem ki az erezetek közötti részt.

Ez azért fontos mert a festés is úgy a legegyszerűbb, hogy megrajzoljuk az erezetet és kitöltjük. Ezzel a módszerrel közel egyforma mintájú szárnyakat kapunk.

Következő lépésről nincs fotó, de így is tökéletesen értelmezhető.

Az elkészült rajzolt szitakötőt kivágtam, hogy az arányokkal már újból ne kelljen bajlódni, és egy grafitceruzával körbe rajzoltam.

Elérkeztem a festés fázisához. Már előre gyöngyözött a homlokom, hogy hogyan fogom kivitelezni a sok apró kis mintát, hogy a végeredmény ne egy nagy arany paca legyen.

A lényeg légy kreatív, leleményes és mindenek felett a kulcsa a türelem. Na, ebből szoktam én híján lenni… “türelem” ilyenkor ezt szoktam magamban mantrázni, mert hajlamos vagyok idő előtt bele kontárkodni.

A szitakötő körvonalával kezdtem, majd jött a türelemjáték, egy erezet vonal baloldalt egy erezet vonal jobboldalt. Így tovább egészen addig, amíg mind a négy szárnyal elkészültem.

Miután ezzel elkészültem tölthettem ki a köztes részt, így kerülve el az összefolyást.

A festést 0-ás kontúr ecsettel csináltam, én egy speciális textilfestéket használtam, mert élénkebb arany volt, mint a bőrfestéké. Vasalás helyett hajszárítóval rögzítettem a mintát.

Végezetül jöhettek az ásványok, amiket ékszerragasztóval rögzítettem, ami színtelenre száradt így az áttetsző ásványok alatt sem látszódik.

Íme a végeredmény 🙂

Amennyiben szeretnél első kézből értesülni a legújabb információkról, videókról, praktikus ötletekről, akkor iratkozz fel a hírlevelemre!

Feliratkozom a hírlevélre!

Szólj hozzá!

Kérlek várj...

Feliratkozom a hírlevélre!

Szeretnék rendszeresen kreatív ötleteket kapni!

Ha tetszik a blogom, kövess bátran! :)