Kreatív Karácsonyi dekorációs ötlet – Így készíts pici Karácsonyi sapkákat házilag

Valami nagyon egyedi, és egyben extra cuki Karácsonyi kiegészítőben gondolkodtam. Ez lett belőle 🙂 Egyszerűen meg kell zabálni ezeket a pici “kötött” sapikat, amit rengeteg módon fel tudsz használni a karácsonyi időszakban. Hát nem imádni valóak? 🙂

Felrakhatjuk őket a Karácsonyfára, vagy dekorálhatjuk vele a lakásunkat, akár ajándékcsomagra felhelyezve megmosolyogtathatjuk az ajándékozottunkat, de a kulcstartón, vagy a táska fityegőjén is jól mutat.

Már most megnyugtatlak, ha nem tudsz kötni, ezt akkor is el tudod készíteni magadnak, sőt még segítő gyerek kezeket is igénybe vehetsz ennek a karácsonyi dekorációnak az elkészítéséhez, annyira egyszerű. Ha már a gyerkőcöket említem, akkor egy újabb felhasználási javaslat ezeknek a karácsonyi kötött sapiknak. Az iskolák és az óvodák évről évre szoktak karácsonyi vásárt rendezni, és ezeket a pici karácsonyi sapikat, remek ötlet lehet erre a vásárra is. Szóval öveket bekapcsolni, és sapi gyártásra fel! 🙂

Gondolnád, hogy nem használtam mást csak wc papír gurigákat, és maradék fonalat? Bizony, mindösszesen ennyi hozzávaló szükségeltetik az elkészítéséhez.

Na jó még kell egy vonalzó és egy olló is, de ez csak az előkészületek miatt.

Összegzem mit készíts elő:

  • wc papír guriga (1 wc papír gurigából 6 db sapit tudsz elkészíteni)
  • maradék fonal (minél több szín annál változatosabb karácsonyi sapkákat készíthetsz)
  • vonalzó
  • olló

A wc papír gurigát lapítsd el, hogy fel tud rá mérni a karácsonyi sapkák karimáját. Szerintem 1,5 cm-rel mutat a legjobban és a wc papír guriga hossza is 9 cm, így maradéktalanul felhasználható az egész guriga. Mérd fel a 1,5 centiket és egy ollóval vágd le azokat. Így kapni fogsz 6 db gyűrűt. Igazgasd vissza, hogy újból henger alakja legyen. Ez adja majd, a kis karácsonyi sapik karimáját. Most fogd meg a fonalad és vágj fel kb. 22 cm-es darabokat. A fonalad vastagságától függően változik a mennyiség. Nekem ezekből a 22 centis szálakból 45 darabra volt szükségem. A videóban megmutatom, hogyan gyorsíthatod fel a ezt a folyamatot.

Hajts félbe egy 22 centis fonalat majd, vezesd be a papír gyűrű belsejébe és a két véget hajtsd ki a gyűrű külsejére, amit a végén önmagára hurkolva rögzítheted a papír gyűrűhöz. Majd jöhet a következő 22 centis szál, amivel ugyanígy járj el. Tehát, ezek a fonal szálak, szépen egymás után kerülnek fel egymás mellé. Arra figyelj, hogy ha azt szeretnéd, hogy a karácsonyi sapkádnak szép formája legyen, akkor jó szorosan egymás mellé kell, hogy kerüljenek a szálak! Ha nem elég szorosak, akkor a végeredménynél foghíjas lesz a karácsonyi sapkádnak a teteje és nem lesz szép a tartása.

Amint eljutottál oda, hogy felhelyezted a fonál darabkákat, jön egy kis fordulat. Következő lépésben, a lelógó szálakat vezesd át a túloldalra. Ezek a kis tünemény pindurka darabok megérdemelnek még egy cseppnyi törődést, ezért szépen igazgasd el a szálakat. Majd fogj egy újabb 22 centis fonalat és kösd meg az összes szálat úgy nagyjából a ¾-nél. Már látszik az eredmény, de még nem tökéletes. Fogd meg az ollót és nyírd formára a karácsonyi sapkád bojtját. Már így is tüneményes, és egyszerűen imádni való, de ha szeretnéd, még feldobhatod egy kis strasszal vagy csillámporral, főleg ha kicsit csajosra szeretnéd. Ezzel az utolsó simítással elmondhatod, hogy elkészült az első darabod.

Írd meg nekem kommentben, hogy te milyen karácsonyi dekorációhoz fogod felhasználni ezeket a pici sapikat!

Természetesen most is készült videó is, amiben ha valamelyik lépés nem egyértelmű, akkor meg is tudod nézni, de kérdezhetsz is, nagyon szívesen segítek.

Amennyiben szeretnéd, hogy mindig kapj tőlem értesítést, ha újabb kreatív ötlettel jövök, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Feliratkozom a hírlevélre!

További szép napot és jó karácsonyi sapi gyártást.

Jó szórakozást a videóhoz 🙂

Ajánlott bejegyzések:

Adventi naptár házilag fillérekből? Megmutatom, hogy készíts egyedi Adventi naptárt házilag.

Adventi naptár házilag fillérekből? 2.felvonás -Mutatom a lépéseket

Szólj hozzá!

Kérlek várj...

Feliratkozom a hírlevélre!

Szeretnék rendszeresen kreatív ötleteket kapni!

Ha tetszik a blogom, kövess bátran! :)