Adventi naptár házilag fillérekből? 2.felvonás -Mutatom a lépéseket

Egy újabb Adventi naptár ötletet hoztam. A múlt héten gyufásdobozból készítettem el az Adventi naptárt, most pedig wc papír gurigából. Mindezt csak azért, mert a párom édesszájú, és kedveskedni szerettem volna neki azzal, hogy több csokoládét is talál benne:) így ha Te is nagyobb űrtartalmú Adventi naptárt szeretnél készíteni, akkor, ezt mindenképpen érdemes elkészítened. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, szintén filléres megoldás,a  házilag elkészíthető  Adventi naptárak közül.

Nem kell hozzá más, mint:

  • 24 db wc papír guriga
  • Egy karton doboz oldala (itt már nem lesz elég a cipős doboz méret)
  • Csomagolópapír
  • Ragasztó

A wc papír gurigákat és a karton lapot vond be csomagoló papírral.  A páromnak és nekem is a karácsony kihagyhatatlan eleme, a színes fények, és csillogás. Ezért, én lézer mintás csomagoló papírt használtam. Itt meg kell jegyeznem, hogy meg is gyűlt vele a bajom, mert gyönyörűnek gyönyörű, de csúszik, mint a nyavalya, és ragasztás tekintetében sem a legjobb választás, miután nem szívja magába a ragasztót. Természetesen én duplán kibabráltam magammal, mert mind a wc papír gurigákat mind a karton laphoz ilyen csomagolót használtam. Az egymáshoz való ragasztás, na az egyenesen a katasztrófával volt egyenértékű  🙂 De megoldottam, így jelentem elkészíthető csak nagyobb odafigyelést és türelmet igényel .

Szóval ilyen csomagolópapírral csak akkor dolgozz, ha Te is csillogós Karácsony mániás vagy 🙂

A wc papír gurigákat alul össze kell dolgoznod ahhoz, hogy tárolni is tudj benne. Erre kétféle megoldást is kínálok a számodra.

Az egyik, hogy megfogod a wc papír gurigát, és az egyik majd másik oldalról is behajtod középre az alját. Biztos láttál már olyan díszdobozt, aminek a hajtásánál homorú volt. Általában bizsu ékszerboltokban szoktak ilyen díszcsomagolásokat adni. Ne ez a hajtogatás is ilyen, és végeredmény is hasonló, azzal a különbséggel, hogy csak az egyik felén kell ezt megcsinálni.

A másik megoldás, hogy az egyik végén összecsíped, és tűzőgéppel megtűzöd.

Mindkét megoldás működik.

Ezt követően számozd fel a 24db tárolódat, vagy, ahogy én hívtam az enyémet, mikulás puttonyokat. Mert ettől a piros színtől, teljesen mikulás puttonyos hatása lett, legalábbis nekem olyan. Szerinted is?

A számozás én, most matricával oldottam meg.

Az Adventi naptár alapját most ezt a karton lap adja, amit már előzőleg becsomagoltál, erre kell felhelyezned a már, felszámozott 24db” mikulás puttonyt”. A meleg ragasztó, esetleg kétoldalú ragasztó tökéletes erre a folyamatra.

Az akasztót csomagoló szalagból oldottam meg, mert az, egyrészről el fogja bírni a súlyát, és ami a legfontosabb, hogy csillog, tehát Karácsonyos.

 

Így neked is már csak annyi maradt hátra, hogy akasztót helyezz az Adventi naptárad hátuljára, és el is készültél vele. A folyamat teljes menetét a videóban tudod megnézni, még a mai napon feltöltésre kerül a YouTube csatornámon. Érdemes feliratkoznod rá, hogy azonnal megkapd az értesítést amint feltöltöttem.

https://www.youtube.com/channel/UCFjbf4WJ2iSbGPIesyVDKNA

Amennyiben a gyufás dobozos Adventi naptárról lemaradtál volna akkor, azt itt tudod megnézni.

Adventi naptár házilag fillérekből? Megmutatom, hogy készíts egyedi Adventi naptárt házilag.

Minden héten készítek valami kis újdonságot, de ha neked külön van valami kívánságod, akkor azt kommentbe megoszthatod velem, vagy írhatsz levelet is. Valamint ha szeretnéd, hogy e-mailben is megkapd a friss és ropogós ötleteket akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Feliratkozom a hírlevélre!

 

További szép napot és kreatív készülődést a karácsonyra.

DinArt

1 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Kérlek várj...

Feliratkozom a hírlevélre!

Szeretnék rendszeresen kreatív ötleteket kapni!

Ha tetszik a blogom, kövess bátran! :)